Rinkimai 2016: 2/36 ir 7/24

Sotus alkano neužjaučia, bet aš, biuletenį dar praeitą savaitę įmetusi, galiu bandyti kam nors dar nebalsavusiam padėti. Labiau linkais pasidalinti, bet apačioj ir konkrečių numerių rasit.

Korektiškiausi, aišku, yra tie patarimai, kur nei pavardės, nei partijų numeriai prikišamai nesiūlomi – čia jau ten besilaikantys profesionalai lygį laiko, nu ir  Visatos valdovo  tinklapis be trukdžių veikia, į trečią dieną minia bloge tvarkingai lankosi, ne serverius laužo. Mykolas Kleckas normaliems žmonėms normaliai pasako.

Tiems, kam raidės nuobodu – Robotas Meška duoda paveikslėlių. (Paėmiau neatsiklausus iš plačiai sharinamo FB, jei supyks, teks išimti):

robotas_meska_fb_rinkimai_2016

Partiją pasirinkus lieka penkių langelių klausimas. Čia yra svarbu prisiminti, kad briedas apie tai, kad patinkančius kandidatus reikia reitinguot žaliu tušinuku, o nepatinkančius – raudonu – YRA BAJERIS. Visi, ką įrašysit langeliuose, pakils sąraše į viršų – taip kad nepatinkančius tiesiog užmirškite.

Jei sąrašo skaityt iki galo neturit kantrybės, o užpildyt norit visus penkis langelius, tai galiu duoti nusižiūrėti. Jei su visom Klecko ir Rabinovičiaus išvardintom išlygom vis tik pasirinkot balsuot už TS-LKD (Sąrašas Nr.2) – reitinguokit Nr.36, Mykolą Majauską. Ne todėl, kad Jos Ekselencijos auklėtojai neša makaronus, o todėl, kad yra energingas, išradingas, įsiklausantis, susitariantis ir patikimas. Šituos teiginius grindžiau dar Mykolo kandidatavimo į Vilniaus merus metu, esmė nepasikeitė, tik prisidėjo argumentų: konkretūs pokyčiai požiūryje į psichinę sveikatą ir savižudybių prevenciją yra tai, ko prieš Mykolui ateinant į Vilniaus miesto Tarybą nebuvo, o dabar yra. Dėl jo, su juo ir per jį. Ir ypač – per jo gebėjimą susitarti:

mykolas_susitarti

Nesakykit, kad nemanot, kad gebėjimas susitarti – neišduodant savo idėjų nei principų – nėra svarbiausias politiko gebėjimas.

EDIT: daug susitarimo rezultatų išvardinta šitam FB poste.

mykolo_psi

Na, o jei empatijos ir atlaidumo turit nekrikdemiškai daug ir savo balsu bandysit seiman stumtelti Šimašiaus liberalus (Lietuvos respublikos liberalų sąjungą, sąrašo Nr.7) – tai reitinguokit Nr.24, Vidmantą Martikonį. Kad ir todėl, kad 24/7 yra labai geras angažuotumas. Ir šiaip, jei jau kuo tiki, tai daro taip, kad maža nepasirodys:

vidmantas_7_24

Jei reitinguojamų ieškosit kituose sąrašuose, tai nelabai turiu ką patarti. Smagiai susiskaitė, kad  Zygimantas Zabieta Budbergytę įvardino kaip latentinę konservatorę, tai ją ir reitinguočiau jei dėl kokių nors priežasčių balsuočiau už LSDP (nors nu ne, po to kai Briuselio debatuose* (1:27:12)  socdemukas Donatas Augulis įvardino Butkevičių kaip “geresnės kandidatūros neturime“ kitos kadencijos premjerą – net tariamoji nuosaka yra perdaug).

Tai nėr čia ko daugiau ir kalbėti. Eikit balsuoti. VRK žmogus Justinas Žilinskas, sako, kad iki pat spalio 9 vakaro nėra per vėlu, jei turi pasą ir gali nusigauti iki apylinkės, kuri gali būti artimiausioje ambasadoje. Nesvarbu ar užsiregistravot, ar ne, ar gavot kvietimą, ar pametėt, ar šuo suėdė.

Ir, mano mylimi studentai, tie, kas žinot, ką turiu galvoje ir bet kokie random – nu kiek gi gali būti pateisinama priežastimi tai, kad mama ar tėtis nepriminė, neužregistravo, nesuorganizavo. Aš suprantu, kad :

university

bet negi užsilenksi tam supermarkete ant visai. Ar ateinantiems keturiems metams.

P.S. Per tuos reitingavimus visai užmiršau vienmandatininkus. Nu bet kad mano užsienietiškoj Naujininkų apygardoj pasirinkimas akivaizdus – rudenėjančiam Vilniuje nėra geresnės vietos klipui kaip su Lietkoopsąjungos rūmais, Jokūbo bažnyčia ir Individualiosios psichologijos institutu fone. Bet tai čia mano asmeninės dekadentinės priežastys. Objektyvesnes ne-tik-Naujininkų-Žygis, superprofesionalus sveiko proto diplomatas, ambasadorius, keturių sūnų tėvas, telkėjas pagal tembrą ir pašaukimą, aiškiai išdėsto pats. Per vieną minutę.

EDIT: na o Emilis Vėlyvis ta proga Zero 3 tyzerį susuko – su daug nenorminės leksikos, kaip priklauso, tai atsiprašau Žygio, kad iškart po juo talpinu, bet seiman kai pateks, ne to dar prisižiūrės:

________________________

*Rimtai, taip ir sakė, žr. 1:27:12, o Rokiškio LSDP skyrius dar ir pasharino visą įrašą, gal patys iki galo nežiūrėjo.

Parašykite komentarą