Subombarduotas Lvivas laukia paukščių Kabeliuose

Tą akciją, kur Andrius Mamontovas ir kiti aukcione pardavinėjo inkilus, pagamintus iš Lvivo rajone subombarduotų namų liekanų – kas nors beprisimenat? Delfi archyvuose dar galima rasti (2023 – birželio 27 d. )

15 min ankstesnėje – 2023-04-27 publikacijoje – daugiau ir intymesnių detalių apie atgimimo inkilus: inkilai yra 7 – nes pagaminti iš nuolaužų namų, kurių griuvėsiuose rasti 7 žuvusių palaikai, o inkilų kūrėjai, Jolita Vaitkutė bei Aurimas Kadzevičius, subombarduotų gyvenimų likučių reinkarnavimą į laikinus paukščių namus siejo su Velykomis ir atgimimu.

Kas atsitiko su keturiais iš aukcione parduotų inkilų – nežinau. Bet žinau, kad trys iš jų, buvo laikinai nutūpę ant vieno suolo, kur, tikiuosi, nekrūptelėjo, apšviesti pro duris besiveržiančios taikių namų žaros:

O šį, inkilų kėlimo savaitgalį, sulipo į medžius beržų alėjoje, vedančioje į partizanų pulkininko J.Vitkaus-Kazimieraičio pirmojo ryšininko J.Grigo-Karvelio namus.

Jei sutiksit ką nors, kas ilgisi tų dviejų namų, Lvivo srities Zoločiovo rajone, Velyka Vilšanicos kaime, kuriuos 2023 kovo 9 d. 4 val ryto sunaikino rusų raketos – siųskit pas mus į Kabelius. Kelkit akis aukštyn šalia sūrinės Varinis puodas. Širdys šoks iš paskos.

Parašykite komentarą