505 dienos po Tomo Dobrovolskio nužudymo liberalų frakcijoj

 

 

PUBLIKACIJOS apie Tomą, jo nužudymą ir jo bylos eigą – šio įrašo apačioje. Sąrašas nuolat atnaujinamas. Deja, dauguma senų nuorodų nebeveikia, teks tenkintis aprašais ir prisiminimais.


EDIT 4: Tomo Dbrovolskio žudikas Karolis Pociūnas (dabar – Karolis Rakutis) į laisvę paleidžiamas neatlikęs nė pusės bausmės. 

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/law/sunkiai-suvokiama-malone-zymaus-kompozitoriaus-zudikas-i-laisve-paleidziamas-neatlikes-ne-puses-bausmes.d?id=93512133&fbclid=IwAR1aB39pBpCZwEO9YdqTbrO0ckaZOWQa66uu5WPAR1dzsdLLH_xEHMVK02s

EDIT 3: Tomo Dobrovolskio nužudymo bylos paskutinis akordas – nuteistųjų skundai atmesti. Ilsėkis, Tomai, ramybėje. https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/kompozitoriaus-t-dobrovolskio-nuzudymo-byloje-paskutinis-akordas-nuteistuju-skundai-atmesti-59-1114686

EDIT 2: 2016-10-21 įvyko pirmasis teismo posėdis Reziumė: Gera žinia Nr.1) Tomo byla toliau lieka teisme (o ne grąžinama pokurorui, kaip savo skunde reikalavo nužudymu įtariamas skinheadas pinokis S.jankauskas, per metus ir 10 mėn., kol Tomas guli po žeme, spėjęs tapti diplomuotu teisininku ir prisiteisti iš valstybės 600 eur už nekvepiančią užkardymo įstaigos patalynę; Gera žinia Nr.2) Trys itariamieji nužudymu, visi žinantys, kas mirtino dūrio skėčiu autorius, pradėjo nebesutarti dėl versijos – daugiau šansų, kad bus įvardintas tikrasis žudikas, o ne susitartasis. Bloga žinia Nr. 1) Byla pasibaigs negreitai. Ir Tomo mamos ir Akvilės laukia daug nervų ir emocinių kančių. Ir piniginė kompensacija labai horizonte – o išlaidos šiandien. Bloga žinia Nr.2) nebegali pasitikėti teismų sistema, kai jon šviežiai įsiliejo ciniškas įtariamasis nužudymu, su kriminalinio chuliganizmo trackrecordu, žr. video žemiau.


O dabar – senasis, gegužinis tekstas, kai ant Vilniaus liberalų buvau žiauriai pikta.

licencija

Vakar Vilniaus Tarybos liberalų frakcijos balsais buvo atnaujinta licencija prekiauti alkoholiu iki 4 valandos ryto naujiesiems savininkams Psichbario, prie kurio skėčiu į akį buvo nužudytas mano klasiokas Tomas Dobrovolskis. Vienas šviesiausių, taikiausių, kūrybingiausių mano kartos vilniečių dar spėjęs tos šviesos padalint ir Klaipėdoj.

Po Tomo nužudymo Psichbariui buvo apribota licencija prekiauti alkoholiu: “Vilniaus valdžia užsuko čiaupą žudikų girdyklai“ skelbė antraštės. Aš, žinoma, emocionali, isteriška boba, bet pasigendu antraščių “Vilniaus liberalų frakcija vėl atsuko čiaupą“.

Nėr man jauku stumti ant liberalų – ir Vilniaus Tarybos frakcijos konkrečiai – giminės ten, draugai, artimieji, visokių bendraminčių, vienas pareitinguotasis. Ir gražiai, su kantrybe, reaguoja jie į mano pašūkalojimus tinkluose – įpeistina jaunųjų verslininkų laišką Savivaldybei, kuriame kalbama apie tai, kad būsimieji savininkai darys viską, kad neigiama vietos karma išgaruotų – ryškus naktinis apšvietimas ir bendruomenė su draugovininkų raiščiais. Be to jaunas verslas atisuks veidu į jauną meną – duos vietos Birbtuvėms vakams iš probleminių šeimų. Žodžiu, pagal užmanymą naujasis Psichbaris “Little Big“ turėtų “traukti atitinkamą, padorią, išsilavinusią ir veiklią publiką“.

Ir Jėzau, kaip man nepatinka su ironija tą laišką perfrazuoti. Jaučiuos tokia sena negatyvi kempinė, dėl to, kad manęs neapima euforiškas tikėjimas, kad taip ir bus. Vien nuo gerų norų ir apšvietimo išsiblaškys psichbario kontingentas, ieškodami kur dasibaigt trečią valandą ryto apylinkių alkoholikai eis ieškot kitos vietos, kur nėr keramikos. Ir tikrai nepasikartos tokios istorijos, kai žmonės Vingrių 17 užeina poezijos paklausyt – o išeina sulaužyta koja ir sudaužyta galva.

Aš suprantu, kad žodžiai “jaunas verslas“ gali išmušti visus saugiklius nesenų liberalų galvose. Aš suprantu, kad kai labai nori, kad Vilniuj būtų viena neigiamos karmos vieta mažiau – tai patiki bet kokiu planu, kuris sako, kad tikraitikraitikrai taip bus. Nu bet tai ar negalima biški palaukti, pažiūrėti, kaip tiems planuotojams sekasi, apsaugoti juos nuo ištroškusių skustagalvių senbuvių, kol susiformuos atitinkamas padorus, išsilavinęs, veiklus – gal ir su savigynos pradmenimis – kontingentas.

O tai dabar  atrodo, kad mano klasioko Tomo nužudymo scena buvo staigiai pavalyta, dekoracijos kuriam laikui patrauktos, o praėjus 505 dienoms po jo mirties, viskas grąžinama atgal. Tikint, kad ne scenografija žudo žmones, o gyvuliai. Prekybos alkoholiu iki 4 ryto licencija yra gyvulėjimą skatinanti scenografija, kas toj konkrečioj vietoj jau buvo įrodyta.

O dabar galėtų ateiti koks nors itin klastingas liberalas ir kalti man saulės rezginin argumentą, kad aš čia tiesiog dekompensuoju dėl to, kad 505 dienos yra pakankama, užliūliuot visuomenės ošimą dėl rezonansinės žmogžudystės, bet nepakankama, kad Tomo byla pasiektų teismą.

Taip, teismo dar nebuvo. Visi 6 įtariamieji Tomo nužudymu vaikšto laisvėje. Teisingumas verkia kamputyje. Laukia ryškesnio apšvietimo ir saugios perėjos.

EDIT 1: Tas jausmas, kai delfis galvoja taip pat: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/vilniaus-valdzios-antausis-ne-tik-nuzudyto-t-dobrovolskio-artimiesiems.d?id=71380498

EDIT 2: Kažkaip nesugebėjau nukreipt diskusijos norėta vaga: ji ne apie tai, kad “duokim ex-psichbariui šansą“, o apie tai, ką darom su rezonansiškai apraudotų žuvusių atminimų rezonansui nutilus. Pamirštam tiesiog? Mano šansas liberalams ir Mažam dideliui – susiekit licenzijos išdavimą su Tomo bylos atsidūrimu – pagaliau – teisme. Jei jaunieji verslininkai taip sėkmingai savivaldybę ima, tai galėtų ir ant teismų pasitreniruoti – prieš psichbario kontingentą vaikydami. Žygiais o ne žodžiais.

EDIT 3: Nepamirštam naivių liberalų, bet dabar fokusas ant skinheadų. Skirmantas Jankauskas, vienas iš šešių mirtinai užspardžiusių Tomą, dabar reikalauja iš mūsų susimesti 10 000 EUR už tai, kad kol jo užspardytas Tomas komoj gulėjo, jam patalynė nekvepėjo: skaityk delfi. Visagalis gūglas ištraukia istoriją, kaip tas pats kvepiančios patalynės addictas 2011 m. kovą lazdom sumušė tris rusakalbius, o po to nuėjo skanduoti “Lietuva lietuviams!“. Vél skaityk delfi. O man kyla neproduktyviosios “kas būtų buvę, jei būtų buvę“ mintys: jei, pvz., policija tą 2011 m. kovą būtų pasivėlinusi prie Katedros privažiuoti, trims Lietuvos rusakalbiams būtų pasibaigę prasčiau, bet Skirmantas Jankauskas būtų anksčiau nekvapnios patalynės paragavęs ir gal dabar Tomas būtų gyvas. Skirmantas Pinokis, pasaka apie revolverį nuo 2:55:

_____________________________________________________

Publikacijos:

2017-11-23 Prokuroras Liutauras Radzevičius, kuris “teismo paprašė S. Jankauską ir A. Šalną išteisinti dėl nužudymo, nes jie nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo arba baudžiamojo nusižengimo požymių.“ https://www.delfi.lt/news/daily/law/byloje-del-kompozitoriaus-dobrovolskio-nuzudymo-naujas-posukis-prokuroras-praso-nuteisti-tik-viena-kaltinamuju.d?id=76441551

2017-08-07  Ieva Dailidžionytė, kurios skėčiu nudurtas Tomas, duoda parodymus, iš kurių dar kartą susidaro vaizdas, koks nelemtingas buvo Tomo atsidūrimas ne laiku ir ne vietoj. Pinokis Jankauskas kažką mala apie pirštines:   http://lietuvosdiena.lrytas.lt/kriminalai/2017/08/07/news/kompozitoriaus-nuzudymo-teisme—skandalingas-liudijimas-2157848/

2017-06-04 Lietuvos Ryto televizijos reportažas iš teismo salės, kur pinokis Jankauskas atsisako tikrintis melo detektoriumi, teisiamųjų draugelis aiškinasi, kaip per naktį padarė Tomą putinistu, o Tomo mama šaukiasi teisingumo.

2017-05-27 Delfi, Dainius Sinkevičius: Skirmantas Jankauskas vėl baltas ir pūkuotas?

2016-10-27 Delfi, Dainius Sinkevičius, apie pirmąjį posėdį.

2016-10-20 http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/ziauriai-nuzudyto-t-dobrovolskio-artimuju-laukia-skaudi-akistata.htm

____________________________________________________

apie užpuolikus ir žudiką: S.Jankauską, Karolį Pociūną, Audrių Šalną, Edgarą Petrasevičių, Paulių Leščinską:

2016-08-12  http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/tomo-dobrovolskio-seima-siurpina-uzpuoliku-klasta.htm

2016-06-21 nauja-byla-kuri-dar-labiau-pribloks-kompozitoriaus-t-dobrovolskio-artimuosius

2016-10-21 apie įvykusio pirmojo teismo posėdžio rezultatus

2016-06-20 Skirmantas Jankauskas, įtariamas žudikas, skinas su filmuotu nekaltų žmonių daužymo track reckordu, gaus 600 eur nes kalėjime jam smirdėjo: http://tv.lrytas.lt/?id=14664379771465832800

 2015-01-10 Muziko T. Dobrovolskio užpuolikai mėgavosi nerūpestingu gyvenimu;

2015-01-07  Muziko T. Dobrovolskio žudikams rūpi gynyba, o ne atgaila;

201-03-09 kovo-9-muse-kitataucius-kovo-11-skandavo-lietuva-lietuviams

__________________________________________________________

apie Tomą:

2015-01-09  Vilniuje palaidotas Tomas Dobrovolskis;

2015-01-15 Paskutinis Tomo Dobrovolskio interviu: „Muzika man yra viskas“

__________________________________________________________

apie Psichbarį:

2016-06-02 Seimo narės Larisos Dmitrijevos ausys Vilniaus liberalų apsižavėjimo jaunaisiais verslininkais reikale

2016-05-30  Bare, prie kurio užmuštas žmogus, vėl bus prekiaujama alkoholiu;

2016-05-26 vilniaus-valdzios-antausis-ne-tik-nuzudyto-t-dobrovolskio-artimiesiems

2015-01-21 vilniaus-valdzia-uzsuko-svaigalu-ciaupa-zudiku-girdyklai

2015-01-10 Net ir nužudytas žmogus – per menka priežastis uždaryti barą ;

2012-10-07 skustagalviu-baras-vilniuje-siurpina-zmones-o-policijai-nerupi

______________________________________________________

apie vilkinamą procesą:

2016-01-04 Muzikantai pasipiktino T. Dobrovolskio nužudymo bylos vilkinimu

2015-12-11 Nužudyto kompozitoriaus draugai: „Kodėl įtariamieji laisvėje?“;

_______________________________________________________

kita 

2015-01-03 Žiauriai sumušto muziko žmonai – likimo kirčiai;

2015-12-12 Nužudyto kompozitoriaus mokytoją žinia pasiekė net Amerikoje

_________________________________________________________

2015-12-10 sukurtą Peticiją prieš Tomo bylos vilkinimą pasirašė 3593 žmonės.

This slideshow requires JavaScript.

3 mintys apie „505 dienos po Tomo Dobrovolskio nužudymo liberalų frakcijoj“

  1. Kažin ar daug namų senamiestyje, kur kas nebūtų miręs. Kadangi dievais, laumėm, aitvarais, vaiduokliais ir piktomis dvasiomis valstybės institucijoms nereikia remtis, galbūt belieka įstatymu įsivardinti gedulo periodą, kuriuo konservatyvioji visuomenės dalis liktų patenkinta.
    Koks jums tinkamas periodas? 5050 dienų?

    1. 1) ne prūdai senamiesty namų barų, prie kurių žmogus būtų miręs nužudytas skėčiu į akį, ir šiaip turėtų track recordą vietos, kur žmonės užeina poezijos paklausyt, o išeina sulaužyta koja ir galva; 2) Ar vienintelis būdas negedėti yra gauti licenciją alkoholio prekybai iki 4 ryto, rimtai?; 3) Nežinau, koks gedulo periodas patenkintų konservatyviąją visuomenės dalį, mane tai labai patenkintų jei per 524 dienas rezonansinė byla, kurioje žinomi šeši įtariamieji, kurie žino, kuris iš jų žudikas, pasiektų teismą.

Parašykite komentarą