RSS

Ponios Stanionienės granatinės tuno salotos (angliškai)

12 Sau

Viso Briuselio lietuvių močiutė ponia Stanionienė  eidama į svečius atsineša ne tik dosnią širdį, nepriekaištingą stotą, bet ir tuno salotas. Dėl visų šių dalykų tobulos kombinacijos  ji yra labai populiari ir laukiama kiekvienuose namuose. 2012-13 metais p. Stanionienės Briuselyje buvo nebelikę, tai visi jos labai pasigesdavome ir labai apsidžiaugdavome kur nors Lietuvoj pamatę. (Pvz. Marcinkonių kaimo šventėje, ant scenos liaudies dainas betraukiančią – mikliai čiupom už rankos ir su visais tautiniais drabužiais namo parsivežėm ir nebeišleidom, kol nepavakarojo, nepermiegojo ir kitą rytą prisigrybavus į traukinį šiaip ne taip išsiprašė). Tuno salotos tuo tarpu gyvena savo gyvenimą. Mano darbovietė  jau ketvirti metai neįsivaizduoja suneštinių Kalėdinių pietų be bliūdo šių salotų, ir naujokai nuo senbuvių skiriasi tuo, kad naujokams jų paragaut netenka. Trečiais metais nešiau jau du bliūdus. Po to visi stvarsto mane už skvernų ir reikalauja recepto, kurį patalpinu darbovietės vidiniame tinklapyje ir kitais metais turiu pakartoti aktualiųjų naujienų skyrelyje. Prašom mokytis angliškai:

 Recipe of a tuna salad that people seemed to like very much during our Xmas lunch.

Ingredients:

5 eggs, hard-boiled,

+/- 400 g canned tuna (natural, not in oil)

Some (sorry, I NEVER measure things, apart of KPIs) Gouda cheese or similar

+/- 200 g of mayonnaise

1 onion (sweeter one like echalotte would probably be better, but I used regular one this time and you liked it, so fine).

1 pommegranate (Symbol of fertility. Keeps you sexy and awake. To be consumed with moderation.)

Process: everything goes in layers:

1st layer: egg whites grated through what Lithuanians call “red beet grater“ – not too tiny pieces, not with the same grater as parmigiano;

2nd layer: Gouda cheese, processed through the same beet grater;

3rd layer: half of your tuna. Drain it well. Otherwise you’ll get tunasmellwaterlymayonnaise floating around. Disperse over 2nd layer with fork rather than finger.

4rth layer: mayonnaise. Yeah, I feel guilty. But you asked for it. You can spread it as thinly as you can.

5th layer finely chopped onion.

6th layer: again tuna,

7th layer: again mayonnaise 😦

8th layer: egg yolks, grated through a fine grater.

9th layer: seeds of pomegranate. See warning in “ingredients“ part.

bonne apetit.

Agne

Reklama
 
Komentarų: 1

Publikavo sausio 12, 2013 Briuselyje, kur valgyt

 

Žymos:

1 atsakymas į “Ponios Stanionienės granatinės tuno salotos (angliškai)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: